Kan donder vliegen?

6+

2011 – 13

.

Een danstheaterstuk over en voor kinderen.
De voorstelling ontstond uit de fascinatie van Rebecca Tanghe voor de onbevangen handelingen en gedragingen van haar jonge kinderen.
Samen met 3 dansers/acteurs analyseerde ze de bewegingen, handelingen en gedragingen van jonge kinderen. Wat maakt hen zo typisch? Waarin verschillen ze van volwassenen? Wat leren ze af, wat leren ze bij? Ze ontdekte een uiterst boeiende, maar ook gewelddadige wereld. Een wereld die voor veel volwassenen vergeten is: de bron van ons gedrag, het potentieel van de wereld, een spiegel.

Donder5

Donder7Met dit basismateriaal maakten ze de voorstelling: ‘Kan Donder Vliegen?’ Het werd een boeiende, hilarische, poëtische en bruisende danstheatervoorstelling waarin 3 kinderen (de volwassen dansers) bewegen en evolueren volgens die typisch kinderlijke patronen: het wiebelende, onstabiele lijf, de eerste spectaculaire stapjes. Die stapjes worden indrukwekkende, complexe ‘moves’, dansante bewegingen, toevallige choreografieën. Geluiden worden woorden, woorden vormen zinnen: mooie, poëtische zinnen zoals alleen kinderen die kunnen vormen, of vieze, vuile, verwerpelijke, aantrekkelijke zinnen. Ze ontdekken zichzelf. Ze ontdekken elkaar en de wereld.

 

Concept en regie: Rebecca Tanghe
Dans en spel: Katja Pire, Sarah Vingerhoets, Stefaan Cleiren, Goran Goes (video)
Muziek: Peter Jacquemyn
Video: Rudy Goes

 

Première: 29 jan 2011 te CC Sint Niklaas
Aantal voorstellingen: 16

 

 

Donder6

 

Donder8

 

Affiche